mandag den 12. januar 2009


Igår fik vi bagt boller og den opskrift er super god. Jeg bager altid en stor portion og fryser nogen af dem ned og det smager som nybagt når de så igen bliver varmet op.

Her er opskriften hvis du skulle få lyst til at prøve:

200 gram smør

4 dl mælk

50 gram gær

1 tsk salt

1 dl sukker

4 æggeblommer

14 dl mel

Smelt smørret og kom mælken i. Lun blandingen til den er fingervarm og rør gær ud i den. Kom blandingen op i en skål og tilsæt de øvrige ingrdienser, men hold lidt mel tilbage. Ælt dejen jævn og glat og dæk den med husholdningsfilm eller et fugtigt vikestykke. Lad den hæve 40 min.

Ælt dejen igen og form den til små boller, som efterhæver i 10 min på en plade med bage papir. Bollerne pensles med æggehviden og bages ved 225 grader i ca. 8 min.

Brug eventuelt resten af æggehviden til at lave kys kager.

God fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails